Projecte

El Bar del Cafè Nou és el primer restaurant del Maresme que combina la inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i col·lectius amb dificultats d’inserció, amb una restauració sostenible i espais culturals i comunitaris per a tothom.

Restauració
sostenible

El restaurant Bar del Cafè Nou aposta per una cuina mediterrània, fresca, nutritiva i de qualitat. Amb presència de producte ecològic, amb una oferta de producte de temporada i aliments de Km0. Es busca minimitzar el consum de productes que pateixen impacte i sobreexplotació, potenciant la compra de productes certificats amb el segell de comerç just.

Amb un plantejament alineat amb els objectius de Nacions Unides de 2030, apostem per una cuina sostenible evitant l’impacte que causen aliments molt llunyans, primant els criteris de compra directe, sense gaires intermediaris i amb productes de proximitat.

El nostre repte és aconseguir una cuina compromesa i sostenible fent servir allò que ens ofereix la comarca del Maresme i el territori: productes d’horta local, peix de la llotja d’Arenys, vedella de granges ubicades en les millors regions ramaderes, vins i caves amb DO de territoris catalans…

La nostra voluntat es establir sinergies amb altres entitats del tercer sector social i enfortir i millorar totes les accions adreçades a una societat més inclusiva i respectuosa amb el medi ambient.

plats de tardor _23
Inclusio-social

Inclusió social

La Fundació el Maresme té un centre especial de treball, el CEO del Maresme, que és una empresa que presta serveis professionals de jardineria, neteja, recollida de residus, i manipulats. La seva particularitat és que dona feina a persones amb discapacitat intel·lectual. Amb el restaurant Bar del Cafè Nou ens iniciem en el sector de la restauració per a generar nous llocs de treball inclusius i millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Ens han encoratjat a fer-ho els interessos i les capacitats de les persones per treballar en aquest sector, juntament amb el repte d’innovar en noves àrees productives, i la demanda de la societat de noves experiències que aportin valor social.

Aquest projecte ens donarà una forta empenta per seguir complint amb els objectius plantejats al Marc Estratègic 2022 de la nostra entitat: avançar cap un model més obert i permeable a la comunitat, on puguem col·laborar i crear sinergies amb l’entorn, posant les persones al centre de la nostra activitat.

Cultura comunitària

El Bar del Cafè Nou és també un espai de trobada i d’experiències culturals intergeneracionals i diverses on gaudir d’un sopar a la fresca acompanyat d’un bon trio de jazz, o d’una cervesa tot descobrint nous talents de la comarca. Fer un cafè escoltant la conferència d’un tallerista, o gaudir d’un vermut familiar a la terrassa mentre un contacontes emparaula el món pels més petits.
La programació del bar del Cafè Nou proposa 3 escenaris culturals amb diverses experiències repartides durant l’any:
vivim del cuento 4

Escenari/OFF​

Una aposta per al descobriment i projecció del talent emergent i local, combinat amb propostes ja consolidades i amb una forta projecció nacional. Una aposta per la creació femenina, amb opció d’altres disciplines que puntualment poden ser les arts en moviment, el teatre de petit format o l’humor monologuista. Una programació acurada, de qualitat, que visibilitzi el talent femení de la comarca, una combinació d’artistes km0 alhora que d’artistes reconegudes a Catalunya.

Vermut xic

El bar del Cafè Nou és un espai per tots els públics! Les famílies trobaran un espai on interactuar amb d’altres, on compartir amb altres infants, pares i mares. Apostem per propostes diverses, de gran qualitat, pensades amb cura per satisfer l’intel·lecte i l’entreteniment de les petites ments de la ciutat i la comarca. Acostar la cultura als més petits i fer-los descobrir el plaer de veure en directe música, teatre i circ de qualitat i adonar-se -de ben a prop i en primera persona- de la riquesa de tots els seus detalls.

pART

Recuperant l’ideal de l’art/pista dels anys 1980 i durant els mesos de bon temps, el Pati del Cafè Nou acull aquest cicle dedicat especialment a les arts escèniques. Sempre des d’una perspectiva oberta i una mica experimental, l’activitat ofereix un tastet de diferents números o actuacions oferint la possibilitat de descobrir les tendències escèniques locals més atrevides, experimentals o talentoses. Des de les més joves i irreverents fins a entitats locals que busquin ser vistos.

- qui som -

La Fundació Maresme i Clack som entitats de referència al Maresme per la nostra aposta per l’economia social i solidària. Des d'una perspectiva sense afany de lucre, les dues entitats combinem un compromís ferm amb l'acció social, la cultura de servei públic i la creació de llocs de treball i activitat econòmica. Plantegem un model de treball compartit en el qual cada entitat aporta els seu valors i expertesa. La Fundació Maresme gestiona l'explotació del restaurant Bar Cafè Nou i Clack coordina i executa tota l'activitat de promoció cultural de l’espai.

Plantegem un model de treball compartit en el qual cada entitat aporta els seu valors i expertesa. La Fundació Maresme gestiona l'explotació del restaurant Bar Cafè Nou i Clack coordina i executa tota l'activitat de promoció cultural de l’espai.

cafenou
Un projecte de:
Amb la col·laboració de:
Amb el suport de:

L’edifici del Cafè Nou s’ha reformat mitjançant el cofinançament del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020
i de la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona. Més informació aquí

cafenou
Un projecte de:
Amb la col·laboració de:
Amb el suport de:

L’edifici del Cafè Nou s’ha reformat mitjançant el cofinançament del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i de la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona. Més informació aquí